Home

nart is

Nart Wielaard werkt op het snijvlak van maatschappij, technologie en bedrijfsleven. Hij brengt complexe ontwikkelingen terug tot eenvoudige en begrijpelijke verhalen en doet dat in de rol van gespreksleider, adviseur en schrijver. In vorige levens was hij registeraccountant, wereldreiziger en journalist. Zijn kennis ligt vooral op het gebied van thema's als big data, sustainability, ondernemerschap en nieuwe media. Nart is dol op vraagtekens en heeft een hekel aan uitroeptekens. In overdrachtelijke zin dan natuurlijk. 

Naast een veelheid aan projecten voor opdrachtgevers uit bedrijfsleven en schreef samen met hoogleraar Sander Klous het boek Wij Zijn Big Data. Er zitten twee andere boeken in de pijplijn maar die pijplijn kon wel eens lang zijn.

Nart vindt het leuk als u belt voor een kennismaking.

    

Business Unusual

Vandaag is er (weer) een boek geboren en ik word elke keer weer trots en blij als mijn stapeltje op de schouw groeit. Ik schreef met Klaas Wagenaar onder de noemer Business Unusual de afgelopen twee maanden in recordtempo een boek over hoe ondernemingen ten tijde van een unieke Covid-19 crisis succesvol kunnen zijn en blijven.  Klaas heeft als turnaround manager een rijke ervaring met ondernemingen die in problemen kwamen en vanuit die rijke ervaring kunnen we ondernemers en managers nu waardevolle lessen meegeven. Over hoe ze vooral niet alleen maar de financiële oplossing moeten zoeken maar vooral als ondernemer moeten blijven denken. Over hoe ze het moment kunnen gebruiken om op hoog tempo een digitalisering door te maken. Hoe ze met simpele boodschappen het broodnodige vertrouwen van hun medewerkers krijgen. En nog tal van andere zaken. Oh ja, dat boek is natuurlijk te koop: hier bijvoorbeeld.