Home

nart is

Nart Wielaard werkt op het snijvlak van maatschappij, technologie en bedrijfsleven. Hij brengt complexe ontwikkelingen terug tot eenvoudige en begrijpelijke verhalen en doet dat in de rol van gespreksleider, adviseur en schrijver. In vorige levens was hij registeraccountant, wereldreiziger en journalist. Zijn kennis ligt vooral op het gebied van thema's als big data, sustainability, ondernemerschap en nieuwe media. Nart is dol op vraagtekens en heeft een hekel aan uitroeptekens. In overdrachtelijke zin dan natuurlijk. 

Naast een veelheid aan projecten voor opdrachtgevers uit bedrijfsleven en schreef samen met hoogleraar Sander Klous het boek Wij Zijn Big Data. Er zitten twee andere boeken in de pijplijn maar die pijplijn kon wel eens lang zijn.

Nart vindt het leuk als u belt voor een kennismaking.

    

Dit land kan 80 miljard beter

Cijfers. De meeste mensen lopen er niet warm voor, zijn er wat huiverig voor of spreken er zelfs met wat dedain over. Op een feestje leg je je gesprekspartner liever uit dat je een ‘echt mensenmens’ bent (bah) dan dat je koketteert met je cijfermatige vaardigheden.

Maar cijfers zijn wel de brandstof van veel van onze beslissingen. Van hoe politici beleid maken. Hoe CEO’s hun bedrijf aansturen. En hoe jij zelf je mening vormt.

We worden met grote regelmaat in het ootje genomen door die cijfers. Omdat de cijfers niet deugen, gekleurd zijn door belangen, maar een deel van het verhaal vertellen, te kort door de bocht gaan, statistisch volledig miskleunen of anderszins. Uit eigen ervaring weet ik nu dat het hoogst vermakelijk is als je er eens induikt hoe dat werkt. En ik realiseer me ook steeds beter dat dat serieuze consequenties heeft.

Wil je daar meer over weten en ook weten hoe het zit met die 80 miljard in de kop? Koop het boek Spookcijfers dan. Wil je liever een gesigneerd exemplaar? Mail me. Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..