Home

nart is

Nart Wielaard werkt op het snijvlak van maatschappij, technologie en bedrijfsleven. Hij brengt complexe ontwikkelingen terug tot eenvoudige en begrijpelijke verhalen en doet dat in de rol van gespreksleider, adviseur en schrijver. In vorige levens was hij registeraccountant, wereldreiziger en journalist. Zijn kennis ligt vooral op het gebied van thema's als big data, sustainability, ondernemerschap en nieuwe media. Nart is dol op vraagtekens en heeft een hekel aan uitroeptekens. In overdrachtelijke zin dan natuurlijk. 

Naast een veelheid aan projecten voor opdrachtgevers uit bedrijfsleven en schreef samen met hoogleraar Sander Klous het boek Wij Zijn Big Data. Er zitten twee andere boeken in de pijplijn maar die pijplijn kon wel eens lang zijn.

Nart vindt het leuk als u belt voor een kennismaking.

    

Vertrouwen in de slimme samenleving

Leuk hoor, die digitale transformatie van onze samenleving. Maar houden we er ook nog een beetje grip op nu algoritmes overal onze beslissingen beïnvloeden, nu grote internetplatforms onevenredig veel invloed krijgen, nu we nepnieuws niet meer van nieuws kunnen onderscheiden en nu de complexiteit tot steeds grotere hoogte wordt opgestuwd? Een essentiële vraag, want als we de grip kwijtraken is ook het vertrouwen weg. En zonder vertrouwen... tja dan staat alles stil.

Met die vraag gingen Sander Klous en ik ongeveer een jaar geleden aan de slag. Inmiddels hebben we ook antwoorden. Have no fear dus ;-) We kwamen erachter dat een aantal basisprincipes die we bijvoorbeeld ook bij de aanleg van een verkeersnetwerk gebruiken ook prima bruikbaar zijn om de slimme samenleving op een andere manier in te richten. Onze conclusie: Do it MAD: Modulair, Agile en Decentraal.  Je raadt het waarschijnlijk al, we hebben die antwoorden in een boek gestopt: Vertrouwen in de slimme samenleving. Je doet me een groot plezier als je dat boek hier koopt. Ik praat er ook met veel plezier eens over door. Al was het maar omdat dit thema me zo fascineert.