Home

nart is

Nart Wielaard werkt op het snijvlak van maatschappij, technologie en bedrijfsleven. Hij brengt complexe ontwikkelingen terug tot eenvoudige en begrijpelijke verhalen en doet dat in de rol van gespreksleider, adviseur en schrijver. In vorige levens was hij registeraccountant, wereldreiziger en journalist. Zijn kennis ligt vooral op het gebied van thema's als big data, sustainability, ondernemerschap en nieuwe media. Nart is dol op vraagtekens en heeft een hekel aan uitroeptekens. In overdrachtelijke zin dan natuurlijk. 

Naast een veelheid aan projecten voor opdrachtgevers uit bedrijfsleven en schreef samen met hoogleraar Sander Klous het boek Wij Zijn Big Data. Er zitten twee andere boeken in de pijplijn maar die pijplijn kon wel eens lang zijn.

Nart vindt het leuk als u belt voor een kennismaking.

    

Burgerlegers op internet

Hoewel ik geen wetenschapper ben mocht ik toch meedoen met een onderzoek van de Volkskrant onder wetenschappers. De centrale vraag aan wetenschappers was: Hoe wordt het internet weer van ons? Des te opmerkelijker is het dan dat mijn idee als nummer 1 - over waarom we een nieuw type platform nodig hebben en hoe een mengvorm van appstore en wikipediamodel dat wel eens zou kunnen zijn - werd genoemd (en geroemd) door de professionele jury. Trots? Zeker. Maar ik weet ook dat er nog een hoop werk te doen is om dat idee meer handen en voeten te geven. Wordt vervolgd.  

Het artikel zit hier achter een betaalmuur.