Home

nart is

Nart Wielaard werkt op het snijvlak van maatschappij, technologie en bedrijfsleven. Hij brengt complexe ontwikkelingen terug tot eenvoudige en begrijpelijke verhalen en doet dat in de rol van gespreksleider, adviseur en schrijver. In vorige levens was hij registeraccountant, wereldreiziger en journalist. Zijn kennis ligt vooral op het gebied van thema's als big data, sustainability, ondernemerschap en nieuwe media. Nart is dol op vraagtekens en heeft een hekel aan uitroeptekens. In overdrachtelijke zin dan natuurlijk. 

Naast een veelheid aan projecten voor opdrachtgevers uit bedrijfsleven en schreef samen met hoogleraar Sander Klous het boek Wij Zijn Big Data. Er zitten twee andere boeken in de pijplijn maar die pijplijn kon wel eens lang zijn.

Nart vindt het leuk als u belt voor een kennismaking.

    

Death by GPS

Ik speelde dubbelrol van dagvoorzitter-columnist tijdens NOREA voorjaarssymposium. En moet zeggen dat ik het heerlijk vind om zo on the fly een column te ontwikkelen en die te proclameren. Staat nu ook uitgeschreven op de site van NOREA:

"(...) loopt dat wel goed af als we slaafs gaan varen op data-analyse? Ook bij besluiten over fusies, over nieuwe productintroducties, over nieuwe strategische richtingen? Het zweet breekt me eerlijk gezegd uit als ik hierbij terugdenk aan de vrouw die haar eigen urine ging drinken toen ze verdwaalde in Death Valley. Want als het met zoiets eenvoudigs als GPS informatie al zo grondig mis kan gaan omdat de kaartdata niet deugen, wat voor rampscenario’s liggen er dan op de loer als we bedrijven ook op die manier gaan aansturen? (...)"

De hele column lezen doet u hier