Home

nart is

Nart Wielaard werkt op het snijvlak van maatschappij, technologie en bedrijfsleven. Hij brengt complexe ontwikkelingen terug tot eenvoudige en begrijpelijke verhalen en doet dat in de rol van gespreksleider, adviseur en schrijver. In vorige levens was hij registeraccountant, wereldreiziger en journalist. Zijn kennis ligt vooral op het gebied van thema's als big data, sustainability, ondernemerschap en nieuwe media. Nart is dol op vraagtekens en heeft een hekel aan uitroeptekens. In overdrachtelijke zin dan natuurlijk. 

Naast een veelheid aan projecten voor opdrachtgevers uit bedrijfsleven en schreef samen met hoogleraar Sander Klous het boek Wij Zijn Big Data. Er zitten twee andere boeken in de pijplijn maar die pijplijn kon wel eens lang zijn.

Nart vindt het leuk als u belt voor een kennismaking.

    

Vijfsterrenbagger

Een nieuw spookcijfer. Omdat het zo'n leuke hobby van me is.

De sportzomer van 2012 hakt er stevig in bij het Nederlandse bedrijfsleven. De combinatie van EK Voetbal, Olympische Spelen, Tour de France en Wimbledon blijkt namelijk een dodelijke gifcocktail voor het toch al zo geplaagde bedrijfsleven. De Telegraaf weet het zeker: “Sportzomer kost bedrijven 1 miljard”. De schade vloeit voort uit de tijd die werknemers gemiddeld per dag kwijt zijn aan het praten over het EK-voetbal en de Olympische Spelen. Per werknemer gaat het om een kostenpost van 165 euro.

Natuurlijk is het erg voorspelbaar dat een onderzoeksbureau met dergelijk nieuws naar buiten komt, want media zijn dol op makkelijk verteerbaar nieuws. De redenering erachter is op zich onzinnig, want volgens een zelfde redenering kost ook het tv-programma Boer zoekt Vrouw, het stuklopen van het derde huwelijk van Ruud Gullit en de teleurstellende zonuren in het voorjaar het bedrijfsleven handenvol geld. Een mens moet immers toch ergens over praten bij de koffiecorner?
In dit geval is er echter nog iets anders aan de hand bij het bericht dat naast De Telegraaf ook opduikt bij onder meer BNR Nieuwsradio en RTL.

Volledige column op Accountant.nl