Home

nart is

Nart Wielaard werkt op het snijvlak van maatschappij, technologie en bedrijfsleven. Hij brengt complexe ontwikkelingen terug tot eenvoudige en begrijpelijke verhalen en doet dat in de rol van gespreksleider, adviseur en schrijver. In vorige levens was hij registeraccountant, wereldreiziger en journalist. Zijn kennis ligt vooral op het gebied van thema's als big data, sustainability, ondernemerschap en nieuwe media. Nart is dol op vraagtekens en heeft een hekel aan uitroeptekens. In overdrachtelijke zin dan natuurlijk. 

Naast een veelheid aan projecten voor opdrachtgevers uit bedrijfsleven en schreef samen met hoogleraar Sander Klous het boek Wij Zijn Big Data. Er zitten twee andere boeken in de pijplijn maar die pijplijn kon wel eens lang zijn.

Nart vindt het leuk als u belt voor een kennismaking.

    

Een nieuw talent ontdekt

Gisteren voor de tweede keer een experiment gedaan tijdens een bijeenkomst over integriteit. Ik sloot de sessie af met een gesproken column die ik on the fly had geschreven. Nou ja, om heel eerlijk te zijn was het niet helemaal on the fly. Want er zat ook een snufje voorbereide tekst bij omdat je nooit van te voren weet of er tijdens zo’n bijeenkomst wel wat inspirerends gebeurt. In dit geval gebeurde er echter van alles en zat ik driftig te tikken om op het einde mijn kunstje te doen. Beetje zoals Nico Dijkshoorn het doet bij DWDD, maar dan anders. Op zijn Narts. Maximaal vijf minuten met glasheldere indrukken die ik in een paar uur tijd had verzameld. Hier en daar lekker scherp, soms compleet ongenuanceerd. En een paar grapjes. Een precisiebombardement van vijf minuten om de aanwezigen nog even iets mee te geven voordat ze en masse aan de bitterballen gaan.

Het bleek een razend succes te zijn. Vind ik zelf tenminste en dat hoorde ik ook terug in de (ongevraagde) feedback van anderen. Ik heb kortom een nieuw talent in mezelf ontdekt. Voelt fijn.