Home

nart is

Nart Wielaard werkt op het snijvlak van maatschappij, technologie en bedrijfsleven. Hij brengt complexe ontwikkelingen terug tot eenvoudige en begrijpelijke verhalen en doet dat in de rol van gespreksleider, adviseur en schrijver. In vorige levens was hij registeraccountant, wereldreiziger en journalist. Zijn kennis ligt vooral op het gebied van thema's als big data, sustainability, ondernemerschap en nieuwe media. Nart is dol op vraagtekens en heeft een hekel aan uitroeptekens. In overdrachtelijke zin dan natuurlijk. 

Naast een veelheid aan projecten voor opdrachtgevers uit bedrijfsleven en schreef samen met hoogleraar Sander Klous het boek Wij Zijn Big Data. Er zitten twee andere boeken in de pijplijn maar die pijplijn kon wel eens lang zijn.

Nart vindt het leuk als u belt voor een kennismaking.

    

Down the rabbit hole over AI

Bent u al murw gebeukt door alle berichten over hoe Artificial Intelligence de wereld gaat veranderen? Dat is heel begrijpelijk nu deskundologen al maanden over elkaar heen buitelen om u (1) schrik aan te jagen (2) te verleiden om hun succesverhalen over het gebruik van allerlei tools te gaan volgen of (3) u te imponeren met veel jargon om daarmee hun reputatie te verbeteren. Ook ik ben nogal gefascineerd maar ik probeer wel voorbij de hype te kijken naar wat er nu echt aan de hand is. En dus ben ik als een soort Alice in Wonderland mezelf aan het verwonderen. Down the rabbit hole dus. Voorlopige conclusies?

AI die het einde van de mensheid inluidt? Onwaarschijnlijk.

AI die massale werkloosheid veroorzaakt? Totale onzin.

AI die verrekte handig is om de mens bij te staan in heel veel taken? Ab-so-luut. Van programmeerhulp tot budgetteerassistent tot copywriter. 

AI die de komende jaren een shitshow aan informatie gaat veroorzaken, een wereld waarin we echt niet meer weten wat we wel en niet moeten geloven? Een realistisch scenario waar we nieuwe antwoorden voor moeten bedenken. 

Ik maak er een serie over, waarvan de meest recente bijdrage hier te lezen is.