Home

nart is

Nart Wielaard werkt op het snijvlak van maatschappij, technologie en bedrijfsleven. Hij brengt complexe ontwikkelingen terug tot eenvoudige en begrijpelijke verhalen en doet dat in de rol van gespreksleider, adviseur en schrijver. In vorige levens was hij registeraccountant, wereldreiziger en journalist. Zijn kennis ligt vooral op het gebied van thema's als big data, sustainability, ondernemerschap en nieuwe media. Nart is dol op vraagtekens en heeft een hekel aan uitroeptekens. In overdrachtelijke zin dan natuurlijk. 

Naast een veelheid aan projecten voor opdrachtgevers uit bedrijfsleven en schreef samen met hoogleraar Sander Klous het boek Wij Zijn Big Data. Er zitten twee andere boeken in de pijplijn maar die pijplijn kon wel eens lang zijn.

Nart vindt het leuk als u belt voor een kennismaking.

    

Truth Denial

Ik knipte onlangs de winter doormidden door een week in Malaga te werken met vrienden. Dat is in mijn geval pure therapie om de winterblues geen kans te geven.

Op straat zag ik iemand met een shirt lopen met de opdruk 'Truth Denial'.

Toen wist ik opeens heel zeker dat ik op de goede weg was om in 2023 maar eens een serie te gaan maken over waarheid in een digitale wereld. Want de grenzen tussen echt en nep vervagen. We worden steeds meer gestuurd in ons denken door onze eigen bubble. En de tools om fakes te maken zijn verbluffend goed. Afijn, ik ben dus op weg met mijn zoektocht en mocht er een half uurtje een podcast over vullen. Dus mocht je gewoon mijn stem even willen horen: check het onder andere hier op Spotify.  Oh, en er is een eerste idee over een boek hierover. Maar dan niet het type boek waarvan ik er een stuk of vijf heb geschreven. Ik denk nog even door, wordt vervolgd.