Home

nart is

Nart Wielaard werkt op het snijvlak van maatschappij, technologie en bedrijfsleven. Hij brengt complexe ontwikkelingen terug tot eenvoudige en begrijpelijke verhalen en doet dat in de rol van gespreksleider, adviseur en schrijver. In vorige levens was hij registeraccountant, wereldreiziger en journalist. Zijn kennis ligt vooral op het gebied van thema's als big data, sustainability, ondernemerschap en nieuwe media. Nart is dol op vraagtekens en heeft een hekel aan uitroeptekens. In overdrachtelijke zin dan natuurlijk. 

Naast een veelheid aan projecten voor opdrachtgevers uit bedrijfsleven en schreef samen met hoogleraar Sander Klous het boek Wij Zijn Big Data. Er zitten twee andere boeken in de pijplijn maar die pijplijn kon wel eens lang zijn.

Nart vindt het leuk als u belt voor een kennismaking.

    

Even over die kraan van de loodgieter…

Die kraan lekt, zo luidt de bekende uitdrukking.

Want de loodgieter is veel te druk met klanten om zijn eigen kraan te repareren. Dat geldt ook voor storytellers. Ik zou van alles kunnen vertellen op mijn eigen website en sociale media over wat ik zoal doe.

Ik zou bijvoorbeeld kunnen vertellen dat het boek Geheelmeesters uitkwam. Dat werd met een heerlijk boekfeestje hier in de Waalse Kerk in Haarlem gevierd en leverde nogal enthousiaste kritieken (en meer dan solide verkopen) op.

Ik zou kunnen vertellen over hoe ik met KPMG werkte aan een mooi onderzoek De Glazen Leider met een geweldige serie interviews met onder meer commissarissen, ondernemers, scheidsrechters, toezichthouders en brandweercommandanten. Dat werd ook al zo leuk gevierd met een dinerbijeenkomst op het hoofdkantoor van KPMG in Amstelveen.

Of over mijn werk met FTI-BOLD en BRNDZ dat resulteerde in een nieuwe wervingscampagne met een interactieve video. We zijn ook bezig om een mooie series Bold Moves neer te zetten met onder meer tegendraadse ondernemers. De eerste verhalen staan inmiddels online.

Verder maak ik voor een mooie opdrachtgever een intrigerend manifest over hoe het anders moet met (IT)projecten en rijpt er samen met een partner een idee voor een boek. Maar om nou te zeggen laat ik daar eens een stukje over schrijven op mijn eigen kanalen om mijn netwerk een beetje in de loop te houden?

Nee, net zoals de loodgieter zijn eigen kraan vergeet, vergeet ik mijn eigen verhalen. Beschouw deze post maar even als een noodreparatie…